A Sráckor a Critics’ Choice Awards fődíjasa


Richard Linklater filmjét tartották 2014 legjobb alkotásának a Critics' Choice Awards ítészei, és a film további három díjat nyert el: Linklater a rendezők, Patricia Arquette női főszereplők, Ellar Coltrane a kezdő színésznők között lett a legjobb. A Birdman azonban több, összesen 7 díjat kapott.

Alejandro González Iñárritu Birdmanje vitte el a legjobb színésznek és vígjátékszereplőnek (Michael Keaton), szereplőcsapatnak, valamint a legjobb eredeti forgatókönyvért, filmzenéért, operatőri és vágói munkáért járó díjakat.

A főszerepet alakító színésznők közül Julianne Moore „rávert” Jennifer Anistonra (Cake), Marion Cotillard-ra (Két nap, egy éjszaka), Felicity Jonesra (A mindenség elmélete), Rosamund Pike-ra (Holtodiglan, 2014) és Reese Witherspoonra (Wild, 2014), a legjobb férfi mellékszereplő pedig a Whiplash J.K. Simmonsa lett.

Az adaptált forgatókönyvek ötöséből a Holtodiglan nyert, az animációs filmek közül pedig A Lego-kaland lett az első. 2014 legjobb akciófilmjének díját A galaxis őrzői, a legjobb vígjátéknak járót pedig A Grand Budapest Hotel vitte el. A sci-fi/horror kategória nyertese az Interstellar, a legjobb idegen nyelvű filmeké a Lavina, a dokumentumfilmes versenyé pedig Life Itself című Roger Ebert-portré.

A jelöltek listáját december közepén tették közzé, a nyertesekét pedig 2015. február 16-án.Kapcsolódó