Történelmet írt az idei hollywoodi színészgála


A Screen Actors Guild Awards (SAG) díjátadó történetében először nyerte el színesbőrű színésznő a televíziós katergória mindkét fődíjat: Viola Davis a drámasorozatok, Uzo Aduba pedig a vígjátéksorozatok fődíjasa lett.

A színészszakszervezet tegnap esti gáláján harmadik alkalommal adott át díjat színesbőrű színésznőnek a televíziós filmdráma-főszerepek versenyében: Viola Davisnek a How to Get Away With Murder című televíziós krimisorozatban nyújtott alakításáért. Davis Sandra Oh-t és Chandra Wilsont követi a sorban, akiket 2005-ben, illetve 2006-ban tüntettek ki A Grace klinika című sorozatban nyújtott alakításukért.

Uzo Aduba (Orange Is the New Black) az első afroamerikai színésznő a tévés vígjáték kategória díjazottjai között, 2006-ban díjaztak még színesbőrű színésznőt, az Ugly Betty latin-amerikai America Ferreráját.

Uzo Aduba és Viola Davis

A mozifilmek főszereplői közül díjat apott Eddie Redmayne (A mindenség elmélete) és Julianne Moore (Still Alice), a mellékszereplők kategóriáiban J. K. Simmonst (Whiplash) és Patricia Arquette-et (Sráckor) tüntették ki.

A SAG nagydíját (Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture) a Birdman kapta meg.

A díjazottak és a jelöltek teljes listája ittKapcsolódó