Filmforgalmazási konferencia lesz jövő héten Budapesten Filmforgalmazási konferencia lesz jövő héten Budapesten

Filmforgalmazási konferencia lesz jövő héten Budapesten

A Magyar Művészeti Akadémia Film- és Fotóművészeti Tagozata által szervezett konferecia témája: A film mint érték, és az új kihívások. Az előadásokat február 2-án és 3-án 10 és 19 óra között lehet meghallgatni a Pesti Vigadó Kamaraszínház termében.

Az előadások „a mozgókép-forgalmazás mai helyzetéről, a jövőbeni lehetséges utakról, a korszerű technikai vívmányok felhasználásával történő mozgókép-terjesztésről” nyújtanak átfogó képet, ugyanakkor: „Jelen tanácskozás nem a szokásos, műfajok szerinti megközelítésben kívánja tárgyalni a mozgókép-forgalmazás helyzetét, hanem a társadalom valamennyi szegmensében végez elemzéseket” – áll a szervezők közleményében.

A rendezvény célja az „előadások nyomán kibontakozó közös gondolkodás a kihívásokról és a kihívásokra adandó válaszokról. A mozgókép-forgalmazás nehézségeinek, eddig megoldatlan problémáinak feltárása. A vélemények, nézetek összevetése, a mozgóképművészet és a filmipar területén dolgozó alkotók, producerek, forgalmazók, más szakemberek megszólítása, a tanácskozásba való bevonása”.

A konferencia programja

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat