Ötödször lesz magyar filmnapok Marosvásárhelyen a K’ARTE szervezésében


Február 11. és 15. között szervezik meg a Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok idei kiadását a Művész/Arta Moziban, a K’ARTE Szobában és a G Kaféban. A mozibelépő 5 lejbe kerül.

A Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok első napján a G. Caféban (Cuza Vodă u. 33.) várják az érdeklődőket rövidfilmekkel és egy díjnyertes animációs nagyjátékfilmmel (Nyócker). Február 12-én az ARTA Moziban lesz a fesztivál ünnepélyes megnyitója, a Fehér Isten című film  premier előtti vetítésével.

A filmnapok programjából nem hiányozhatnak a dokumentum-, animációs- és rövidfilmek sem, lesznek fergeteges vígjátékok, művészfilmek, a fesztivált pedig Tarr Béla A torinói ló című, 2011-ben a berlini fesztiválon FIPRESCI díjas filmje zárja.

A rövidfilmeket és a Hungarian Kerítés című dokumentumfilmet angol felirattal, az összes többi produkciót román felirattal vetítik. A Final Cut: Hölgyeim és uraim, illetve a G. Caféban meghirdetett vetítések ingyenesek.

A Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok-at két kiállítás egészíti ki – közölték ma a szervezők:

  • A Budapest – Nyócker című kiállításban a Nyócker című animációs filmből vett budapesti városképeket láthatunk a G. Caféban, melyeket a film rendezője és animátora, Gauder Áron válogatott. A képek Budapest, pontosabban annak 8. kerületének urbánus tereit mutatják be egyedi perspektívából.
  • Február 13-án, pénteken, nyitják meg a K’ARTE Szobában (G. Enescu u. 2.) a marosvásárhelyi fiatal festő, Csóka Szilárd-Zsolt egyéni kiállítását. A kiállítást megnyitja: Bob József.

Az 5. Marosvásárhelyi Magyar Filmnapok programja

Szerda (G. Café, Cuza Vodă 33) – A belépés díjtalan.
20:00 Kisjátékfilmek – angol felirattal
22:00 Gauder Áron: Nyócker – román felirattal

Csütörtök (Arta Mozi)
18:30 Mundruczó Kornél: Fehér isten – román felirattal

Péntek (Arta Mozi)
18:00 Pálfi György: Final Cut – Hölgyeim és Uraim  (A belépés díjtalan) – román felirattal
20:00 Novák Erik: Fekete leves – román felirattal

Szombat (Arta Mozi)
18:00 P. Szabó István: Indián – román felirattal
20:00 Bodzsár Márk: Isteni műszak – román felirattal

Vasárnap (Arta Mozi)
18:00 Kresmery Dániel: Hungarian Kerítés – angol felirattal
20:00 Tarr Béla: A torinói ló – román felirattalKapcsolódó