Tarolt a BAFTA-n A Grand Budapest Hotel és a Sráckor


A Grand Budapest Hotel öt díjat kapott, a legfontosabb kitüntetéseket – a legjobb film, rendező (Richard Linklater) és női mellészereplő (Patricia Arqette) díjait – pedig a Sráckor nyerte el. A BAFTA-díjak gálájára tegnap este került sor a londoni Királyi Operaházban.

A brit filmakadémia Wes Anderson filmjének eredeti forgatókönyvét, látványtervezését, sminkjeit és frizuráit, jelmezeit, valamint eredeti zenéjét díjazta.

A legjobb nem angol nyelvű film díját az Ida kapta meg.

Az ítészek Julianne Moore-t taláták az elmúlt év legjobb női főszereplőjének a Still Alice alapján. A legjobb férfi főszereplő Eddie Redmayne lett A mindenség elméletéből – ez a film kapta meg egyébként a legjobb brit mozinak és adaptált forgatókönyvnek járó díjakat is –, a mellékszereplői díjat a J. K. Simmons kapta a Whiplash-ben nyújtott alakításáért. A filmet hang és vágás kategóriában is kitüntették.

A Birdman csak egy díjat kapott, Emmanuel Lubezki operatőri munkáját méltatták vele. Christopher Nolan Interstellarja szintén egy kategóriában rúgott labdába: a speciális effektusokéban.

A BAFTA Fellowship idén Mike Leigh filmrendezőnek jár.Kapcsolódó