Radu Jude megosztott Ezüst Medvét kapott


Az Aferim! című román film, valamint a lengyel Malgorzata Szumowska Body című filmje osztozik a 65. Berlinale rendezői díján. A legjobb filmnek járó Arany Medvét Dzsafar Panahi Taxi című filmje nyerte el, a zsűri nagydíját pedig Pablo Larraín, az El Club rendezője kapta.

Szintén megosztva adták át a fesztivál operatőri díját Sturla Brandth Grøvlennek (Victoria), valamint a Jevgenyij Privin - Szergej Mikhalcsuk párosnak (Pod electricheskimi oblakami).

Beszámolónk a 65. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválról

Alfred Bauer díjat – újabb Ezüst Medvét – kapott a legkiválóbb „új perspektívákat megnyitó” filmként Jayro Bustamante Ixcanul (Volcano) című filmje. A legjobb forgatókönyvíróként az El Bóton de Nacár című chilei-francia-spanyol filmet jegyző Patricio Guzmánt tüntette ki a zsűri.

A legjobb színész és színésznő díját Charlotte Rampling és Tom Courtenay kapta a 45 Years című brit film két főszerepéért.

Az idei nemzetközi zsűri elnöke Darren Aronofsky, ítésztársai pedig Daniel Brühl, Bong Joon-ho, Martha De Laurentiis, Claudia Llosa, Audrey Tautou és Matthew Weiner voltak.Kapcsolódó