A Grand Budapest Hotel az amerikai forgatókönyvírók kedvence


A Writers Guild Awards (WGA) fődíjasa A Grand Budapest Hotel eredeti forgatókönyvének két társszerzője, Hugo Guinness és Wes Anderson lett. A céh szerint 2014 legjobb adaptált forgatókönyve a Kódjátszma (The Imitation Game), a kitüntetés Graham Moore-é.

A díjakat szombaton, Los Angelesben adták át. A dokumentumfilmes kategória díjazottja Brian Knappenberger (The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz) lett, a tévésorozatok versenyében pedig a filmdrámák közül A törvény nevében (True Detective), a vígjátékok közül a Louie nyert.

Tavaly a WGA-n a Paul Greengrass rendezte Phillips kapitány (Capitain Phillips) és Spike Jonze A nő (Her) című filmjének eredeti, illetve adaptált forgatókönyvét ítélték a legjobbnak. Az Oscar-találgatások szempontjából a döntés nem sokat segített: bár A nő megkapta kategóriája Oscar-díját is, a legjobb eredeti forgatókönyvért járó szobrocskát a 12 év rabszolgaság (12 Years a Slave) vitte el. Az idei Oscar-gáláig pedig már csak hatot kell aludni: vasárnap, február 22-én tartják.Kapcsolódó