Nicole Kidman kapta a brit Arany Málnát


A Grace: Monaco csillaga (Grace of Monaco) című filmben nyújtott játékáért Nicole Kidman kapta a legrosszabb színésznő díját a brit citromdíjak átadásán. A film címét az ítészek enyhe szójátékkal módosították: Dis-Grace of Monaco.

A csapnivaló filmeket és rémes színészi játékot díjazó BARFTA Awards ceremóniáta filmipar legjobbjait jutalmazó BAFTA-díjátadó után rendezik Nagy-Britanniában. A gála szervezői elégedetten jegyezték meg, hogy „igazán bő termés volt a rémes filmekből”.

A Grace: Monaco csillaga című produkció a monacói herceghez férjhez menő amerikai színésznőről már cannes-i bemutatóján is kacajra fakasztotta a közönséget és letaglózta a kritikusokat. A BARFTA ítészei szerint a film, amelyben „egy elszánt nő harcol azért, hogy a szupergazdagoknak ne kelljen adót fizetniük” annyira rossz volt, hogy szinte visszasírták a tavalyi győztest, a Diana hercegnőről szóló életrajzi filmet – írja a The Independent.

A legrosszabb brit film díja a Mázli, a csodakutya című alkotásnak jutott. A BARFTA indoklásában úgy fogalmazott: „ez a film egy kutyáról szól, amely egy tévéműsorban táncol. Isten segítsen rajtunk”. A kutya hangját kölcsönző David Walliams esélyes volt legrosszabb színész díjára, ám azt végül Simon Pegg kapta a Hector and the Search for Happiness című filmért, mert játékával ő lett „a filmtörténet legarcbamászóbb főszereplője”.

Az Annie című családi dráma a legrosszabb amerikai film díját vitte el, mert olyan elviselhetetlenül édes, hogy „csupán a megtekintése kettes típusú diabéteszhez vezethet” – hangsúlyozták a szervezők.

A BARFTA-díjakról szavazó tagság ismert brit filmkritikusokból és a filmipar képviselőiből áll. A titkos szavazással odaítélt díjakat 2013 óta osztják ki.

(MTI)Kapcsolódó