Neill Blomkamp rendezi a következő Alien-filmet


A The District 9 és az Elysium – Zárt világ rendezője az Instagramon jelentette be, hogy most már „hivatalosan is az ő következő filmje” az Alien franchise Alien: Xenomorph című, ötödik darabja.

Az előző hónapkban Bloomkamp több Alien-rajzot is posztolt.

Az Alien széria első részét, A bolygó neve: Halált (1979) Ridley Scott rendezte, tőle vette át James Cameron az 1986-os Aliens rendezését rendezést. Az Alien 3 David Fincher első rendezéseként került a mozikba 1992-ben, az Alien Resurrectiont (1997) pedig Jean-Pierre Jeunet jegyzi.

Mind a négy film főszerepét Sigourney Weaver alakítja, aki ismét tárgyal Ellen Ripley szerepéről. A színésznő egyébként Blomkamp legfrissebb filmjében, a még bemutatás előtt álló Chappie-ben – egy érzésekkel és gondolatokkal rendelkező robot Johannesburgban forgatott történetében – is játszik.

A négy filmen kívül készült két Alien témájú crossover (A Halál a Ragadozó ellen / Alien vs. Predator), és egy spinoff is (Prometheus), 2012-ben, Noomi Rapace és Michael Fassbender főszereplésével. Utóbbi igazi kasszasiker volt a maga 400 millió dolláros nemzetközi bevételével, úgyhogy készül is a folytatása.

(The Telegraph)


Így készült az eredeti A bolygó neve: Halál és folytatásaiKapcsolódó