Angela Merkelről készül életrajzi film


A német kancellárról szóló életrajzi filmet 2017-ben nézhetjük meg a moziban.

„Ha a jelenlegi német kancellár neve szóba kerül, nehéz lenne másra gondolni, mint az ő vaskezére és európai politikájára” – fogalmaz a gala.fr. A világ egyik legbefolyásosabb asszonyának tartják, mégis keveset tudni Angela Merkel magánéletéről, amelyet ő sokáig gondosan rejtegetett, az interjúk személyesebb kérdései elől is kitért. Mostanság úgy tűnik, Merkel nyitottabb lett: több, róla szóló életrajzi kötet is megjelent, márciusban a Vanity Fair címlapján bukkant fel, a lapban közölt portré apropóján.

A következő lépés az életrajzi film – jelentette be gyártója, az AVE Gesell­schaft für Fern­seh­pro­duk­tion mbH. A további, például a szereposztással kapcsolatos részleteket egyelőre nem közöltek.

Angela Merkel Hamburgban született 1954-ben, gyermekkorát a Német Demokratikus Köztársaságban töltötte. Az érettségi után fizikus akart lenni, doktori címet is szerzett. Tanulmányai közben rájött, hogy érdekli a politika, és rövid idő alatt látványos karriert futott be ezen a területen. 2014 decemberében nyolcadszor választották meg pártja, a CDU élére, és hamarosan a német kancellári cím megszerzésének 10. évfordulóját ünnepelheti. A magánéletéről annyit lehet tudni, hogy 1977-ben férjhez ment, majd elvált, és 1998-ban másodszor is férjhez ment jelenlegi élettársához, a kémiatanár Joachim Sauerher. Kapcsolódó