Lezárják a Downton Abbey-t


A hatodik évad utolsó részére végleg kiteszik a pontot a népszerű és szakmai körökben is többször díjazott, brit tévésorozat alkotói.

„Minden sorozat életében eljön az idő, amikor véget kell, hogy érjen és ez alól a Downton sem kivétel” – mondta Gareth Neame, a múlt század elején játszódó drámasorozat executive producere, hozzátéve, hogy mindenképpen a csúcson akarták befejezni a szériát.

A brit ITV csatornán futó program számos elismerést, köztük két BAFTA- és három Golden Globe-díjat, valamint 11 Primetime Emmy-díjat kapott indulása óta. 51-szer jelölték Emmyre, többször, mint bármely más brit sorozatot.

A Julian Fellowes által jegyzett történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. Hugh Bonneville és Elizabeth McGovern a széria 2010-es indulása óta alakítja Grantham grófját és grófnéját – idézte fel a BBC News.

Az illusztris szereplőgárdát gyarapítja Michelle Dockery, Jim Carter és Maggie Smith is. A szériának rengeteg híres vendégszereplője volt az elmúlt években, köztük Shirley MacLaine, Paul Giamatti, Richard E Grant és Nigel Havers.

„Olyan utolsó évadot ígérünk, amely tele lesz a már megszokott drámával és intrikával, de tovább fokozzuk a hangulatot a szereplők sorsának alakulása miatt érzett izgalommal” – mondta Neame. Peter Fincham, az ITV illetékese szerint a sorozat egy karácsonyi különkiadással fog búcsúzni a rajongóktól.

(MTI)Kapcsolódó