Bertóti Attila Meséje Annecyben versenyez Bertóti Attila Meséje Annecyben versenyez

Bertóti Attila Meséje Annecyben versenyez

A nagybányai születésű Bertóti Attila Mese című, 7 perces digitális animációja alkotójának MOME-s diplomafilmje. A június 15-én kezdődő, 20-án záruló animációs filmfesztivál versenyprogramjába öt másik magyar alkotás is meghívást kapott.

A rövidfilmek versenyében Zétényi Borbála és Kreif Zsuzsanna Limbo-Limbo Travel című, szintén a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, francia koprodukciós partnerekkel készült digitális rajzanimációja is indul. Ugyancsak a versenyprogramban vetítik a Teeth című amerikai-magyar-brit koprodukciót, Daniel Gray és Tom Brown munkáját.

A televíziós programok versenyében indul Gauder Áron Kojot és a szikla című, az indián folklór inspirálta vegyes technikával készült animációs filmje, amely nemrég a San Franciscó-i Filmdíjak nyertesei között volt az amerikai premierje alkalmával. Gauder Áron 2005 óta először tér vissza Annecybe: akkor a Nyócker! című egész estés munkájával elnyerte a fesztivál fődíját.

A Kecskemétfilmben készült Cigánymesék sorozat A cigányasszony meg az ördög című epizódja, Horváth Mária rendezése, szintén a televíziós programok versenyében mutatkozik be.

Versenyen kívül tűzik műsorra Annecy-ban a korábban a MOME animáció tanszékén diplomázott Bera Nándor Candide kalandjai című filmet. A Voltaire-klasszikus inspirálta, 9 perces vegyes technikával készült animáció a Popfilm produkciója.

Az 55. annecy-i animációsfilm-fesztivál előzsűrije 2600 benevezett alkotás közül válogatott.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat