Woody Allen-múzeum nyílhat Barcelonában


Woody Allen életét és munkásságát bemutató múzeumot nyitnának Barcelonában – erről az ötletgazda Jaume Roures beszélt ma a TV3 katalán tévécsatornának.

Az elképzelések szerint az intézmény a Woody Allen Központ nevet viselné, és ez lenne az első olyan múzeum a világon, amely összegyűjti, feldolgozza és bemutatja a New York-i rendező életművét, összpontosítva a filmjeiben gyakran ismétlődő, jellemző témákra, mint a szerelem, a humor, a szex, a halál és a vallás.

Jaume Roures elmondta, hogy a Mediapro nevű, audiovizuális technológiával foglalkozó vállalata révén együtt dolgozhatott a rendezővel a katalán fővárosban forgatott Vicky, Cristina, Barcelona című filmben, és mint mondta, „nagyon különleges kapcsolat” alakult ki közöttük.

„Olyan ez, mintha csinálnánk egy új filmet vele” – lelkendezett a múzeum ötletgazdája. Hozzátette, hogy Woody Allen jóváhagyta a központ létrehozását és már dolgozik azoknak az anyagoknak az összegyűjtésén, amelyeket a múzeumban mutatnak be.

A tervek szerint a Woody Allen Központ a régi barcelonai ipaművészeti iskola épületében lenne, amelyet 2009-ben bezártak, és most jelentős felújításra szorul. Az épület tulajdonosa a katalán kormány, amely egyelőre nem döntött az ingatlan hasznosításáról.

Ha megkapják az épületet, a felújítással együtt körülbelül két év kell a múzeum megnyitásához – vélte Jaume Roures.

(MTI)Kapcsolódó