Amerikában szeretik a Fehér istent


Mundruczó Kornél filmjét március vége óta játsszák az amerikai mozik, a legbefolyásosabb sajtóorgánumok kritikusai méltatják, és a napokban fődíjat nyert egy floridai fesztiválon.

Nagyjából egy évvel cannes-i bemutatója és díjazása (az Un certain regard fődíja) után az Egyesült Államokban és Kanadában, jelenleg összesen 30 városban vetítik a mozik a Fehér istent. Az észak-amerikai mozikörút június végéig fog folytatódni – tudatta a Magyar Filmunió.


Kritikánk itt


Az amerikai kritika pozitívan fogadta a filmet, méltatta a New York Times, a Wall Street Journal, a Huffington Post, a Chicago Tribune és a Los Angeles Times is. A New York-i Film Society of Lincoln Center Film Comment című magazinja interjút, kritikát és elemzést is közölt a Fehér isten kapcsán. A New York Times filmkritikusa, Manohla Dargis, a Critics’ Pick rovatban méltatta a filmet (a rovatban lap munkatársai a kedvenc filmjükről írnak hétről hétre). A hangadó online média – a Playlist és a Deadline Hollywood – is nagy lelkesedéssel fogadta az alkotást.

A magyar-német-svéd korpodukcióban készült Fehér isten a napokban elnyerte a sarasotai filmfesztivál fődíját Floridában.Kapcsolódó