A Halálos iramban 7 lett minden idők legnagyobb kasszasikere Kínában


Ezzel lekörözte a kínai-amerikai koprodukcióban készült Transformers 4-et.

Az amerikai produkció bevételének háromheti mérlege már 2,02 milliárd jüanra (89 milliárd forint) rúg. Az átváltozó robotokról szóló eddigi listavezető egy hónap során gyűjtött 1,97 milliárd jüannal (87 milliárd forint) tartotta múlt nyár óta az elsőségét.


Fast and Furious 7-kritikánk itt


A heti bevételi ranglistán az új kasszasikerek közé tartozik a Co er (A bal fül) című kínai dráma, az első filmes Alec Szu alig egy hete debütált mozija, amely egy siket lányról szól, aki belehabarodik az egyik osztálytársába. A China Film News szaklap mai jelentése szerint máris 200,2 millió jüant (8,8 milliárd forint) hozott és ezzel a toplista a második helyére került.

A harmadikként kiemelt Van vu sen csang című, Li Jü és Csang Haj-peng által jegyzett szerelmesfilmre, amelyet Kína legerotikusabb filmjének tartanak, az elmúlt két héten 136 millió jüan (6 milliárd forint) értékben váltottak jegyet a nézők.

A sikerlista negyedik helyén az amerikai DreamWorks Végre otthon! című animációs filmje áll. A Tim Johnson rendezte alkotás csaknem 60 millió jüan (2,6 milliárd forint) bevételt hozott április 24-i bemutatása óta. A Vu Csing rendezte háborús film, a Wolf Warriors az ötödik. A dráma az elmúlt héten újabb 30,7 millió jüannal (1,4 milliárd forint) szaporította bevételt, amely így már meghaladja az 524 millió jüant (23,2 milliárd forint).

Kínában az elmúlt években egyre nagyobb a kultusza a mozinak, már 25 000 körül van a vetítőtermek, mozivásznak száma. A filmszínházakban országosan naponta átlagosan 100 millió jüanért (4,4 milliárd forint) váltanak jegyet.

(MTI)Kapcsolódó