Christoph Waltz Hollywoodban rendez


Christoph Waltz Oscar-díjas osztrák színész a The Worst Marriage in Georgetown című hollywoodi filmmel debütál rendezőként.

A színész maga is szerepel az alkotásban, amely a Voltage Pictures produkciójában készül, és amelyhez Cannes-ban keresnek majd forgalmazókat.

A film ötlete a The New York Times Magazine egy cikke nyomán született, amely az excentrikus Albrecht Muth (a filmben Waltz játssza) történetét eleveníti fel, aki belopta magát a tehetős idős özvegy, Viola Drath szívébe, majd elvette feleségül. Muth és Drath a legfelsőbb politikai körökbe kerültek be fényűző rendezvényeikkel. Arra, hogy Muth voltaképpen mindenkinek hazudott korábbi életéről és hátteréről, csak az után derült fény, hogy feleségére 2011-ben georgetowni otthonukban holtan találtak.

Muth 26 éves volt, amikor 1991-ben elvette a 71 éves Dratht. A férfit tavaly ítélték 50 évi börtönre a gyilkosságért.

A forgatás október közepén kezdődik. A producerek között szerepel Waltzon kívül Erica Steinberg és Nicolas Chartier. A forgatókönyv a Pulitzer-díjas David Auburn munkája.

A Becstelen brigantyk és a Django elszabadul című Tarantino-filmekben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal elismert Waltzot a mozinézők legközelebb a Spectre című új James Band-filmben láthatják.

(Variety/MTI)
Kapcsolódó