A da Vinci-kód is folytatódik


Az Infernóban harmadszor is Tom Hanks fog Robert Langdon professzor bőrébe bújni.

A da Vinci-kód (2006) és az Angyalok és démonok (2009) után most újabb Dan Brown-regényadaptációval folytatódik a franchise. Az Infernót Ron Howard rendezi, aki kihagyott egyet a regénysorozatból: az Inferno valójában a széria 2013-ban megjelent, negyedik darabja, a rajongók nagy megrökönyödésére ugyanis Howard nem akarta a harmadikat, a The Lost Symbol címűt is filmre vinni.

Az Infernóban Langdon professzor amnéziásan tér magához egy olasz kórházban. Miközben emlékeit keresi, megpróbálja megakadályozni, hogy egy gonosztevő halálos vírust szabadítsona  világra. A vírus felépítése egyébként különös módon egyezik a Dante-féle Isteni színjáték szerkezetével.

A forgatás már elkezdődött Olaszországban, a felvételek nagyrészét Firenzében rögzítik. A forgatókönyvet David Koepp jegyzi.

Egy interjúban Tom Hanks Sherlock Holmeshoz hasonlította a szerepét: „Egoista színészként egyáltalán nem zavar, hogy azt az embert játsszam, aki a legokosabb a szobában. Nem alakíthatom a filmben sem a legerősebb fickót, sem a legszebb férfit, sem a legmagasabbat, de Robert Langdon professzorként eljátszhatom a legokosabbat.”

Tom Hanks oldalán a brit Felicity Jonest láthatjuk majd. A premier 2016. október 12-én lesz Belgiumban.

A da Vinci-kód és az Angyalok és démonok több mint 1,24 milliárd dollár bevételt gyűjtöttek össze világszerte. Mindkettőt a Sony Pictures gyártotta.

(Mediafax)Kapcsolódó