Élőszereplős Pinokkió-adaptáción dolgozik Paul Thomas Anderson


Az átdolgozott történetben Geppetto szerepét A vasember sztárja, Robert Downey Jr. fogja alakítani.

Paul Thomas Anderson átvette a forgatókönyvet Michael Mitnicktől, egyelőre újraírja, de a The Hollywood Reporter értesülése szerint van remény arra, hogy ő is rendezzen filmet belőle. Ez lenne az első, ilyen fiatal közönséghez szóló munkája.

Carlo Collodi népszerű meseregényéből korábban több mozgóképes adaptáció is született, a leghíresebb a Disney-féle animációs film 1940-ből, de 2002-ben Roberto Benigni is elkészítette a maga verzióját, amelyet a kritikusok kíméletlenül lehúztak.

Korábban Tim Burtont kérték fel a Warner Stúdióban a Pinokkió-film rendezésére, de ő végül a Disney-féle Dumbo remake-et vállalta el. Úgy tűnik, a Disney és a Warner most éppen rajzfilmként népszerűvé vált mesék élőszereplős adaptációi terén verseng egymással: a Maleficent, az Alice csodaországban és a Hamupipőke után a Disney A szépség és a szörnyeteg, a Mulan és a Pocahontas live-action-változatát készíti elő, ezzel szemben a Warner a Pinokkiót tervezgeti. A dzsungel könyvét mindkét stúdió filmre akarja vinni: a Warner verziójában Benedict Cumberbatch és Cate Blanchett, a Disney-ében Scarlett Johansson és Idris Elba játssza a főszerepeket.
Kapcsolódó