A VAN nyerte a Voices filmfesztivál fődíját


Reisz Gábor diplomafilmje nyerte az oroszországi Vologdában megrendezett Voices filmfesztivál fődíját. Az idén július 2. és 6. között tartott filmverseny pályakezdő európai tehetségek alkotásait tűzte műsorra. A díjakról nemzetközi zsűri döntött Gérard Krawczyk francia filmrendező elnökletével, aki többek között a nagy sikerű Taxi filmeket is jegyzi.

Reisz Gábor rendező-forgatókönyvíró-zeneszerző VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című első játékfilmje november végén a torinói filmfesztivál zsűrijének különdíját és a közönségdíjat is elnyerte, a diákzsűri a legjobb forgatókönyv trófeájával jutalmazta a magyar alkotást, továbbá a Torinosette című újság olvasóinak közönségdíját is Reisz Gábor alkotása kapta. Később a Hanti-Manszijszkban megszervezett Spirit of Fire Nemzetközi Filmfesztivál Bronz Tajga díját és a szófai filmfesztivál legjobb rendező díját is elnyerte a VAN… E díjak mellé került most az oroszországi filmverseny trófeája.

A Proton Cinema és az SZFE koprodukciójában készült VAN… című filmet több mint 50 000-en nézték meg, ezzel 2014 egyik kiemelkedő magyar filmsikere lett.Kapcsolódó