Meghalt Omar Sharif Meghalt Omar Sharif

Meghalt Omar Sharif

A 83 éves korában, egy kairói kórházban elhunyt egyiptomi filmcsillag többek közt Doktor Zsivágóval és az Arábiai Lawrence-szal vált világhírűvé.

Idén májusban az El Mundo című spanyol lapnak adott interjúban Omar Sharif fia elmondta, hogy apjának egyre gyakrabban vannak memóriakiesései, betegsége miatt teljesen visszavonult. „Apám Alzheimer-kósban szenved. Nehéz megítélni, milyen stádiumban van – nyilatkozta Tarek El-Sharif. – Nyilvánvaló, hogy az állapota nem fog javulni, csak egyre rosszabb lesz.” A színész fia elmondta, hogy apja három éve küszködik a kórral, a saját filmjeit sem bírja már számon tartani, de „tudja még, hogy híres színész”.

Omar Sharif filmográfiája több mint 110 tételt foglal magába. Ő volt a Kairói Nemzetközi Filmfesztivál védnöke, és számos szakmai elismerése között volt egy Oscar-díj (Arábiai Lawrence, 1963), két Golden Globe (Doktor Zsivágó, 1965 és Arábiai Lawrence, 1962). Legutóbb 2003-ban jutalmazták Césarral és a velencei fesztivál közönségdíjával a Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran című filmjéért.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat