Újraforgatják Az édes életet


Többszöri megkeresés után Federico Fellini örököse engedélyezte, hogy újraforgassák az 1960-as remekművet. Az új rendező és a remake főszereplőinek neve még nem ismert.

Francesca Fellini, az 1993-ban elhunyt olasz rendező unokahúga jelentette be, hogy Az édes életből új, modern verzió készül. Fellini jogörököse az utóbbi években számos kérést kapott a La dolce vita újraforgatására, de eddig mindig nemet mondott. Az Ambi Group nevű, olasz-amerikai produkciós irodával azonban most kivételt tett, talán azért, mert a film utolsó, még élő főszereplője, Anita Ekberg idén januárban elhunyt, a férfi főszereplő, Marcello Mastroianni pedig már 1996-ban meghalt.

Azt még nem közölték, hogy ki fogja átvenni Marcello Mastroianni és Anita Ekberg szerepét a több mint 50 évvel ezelőtt készült mozi új változatában. Azt sem tudni, hogy az alkotás modern változatát Róma mely helyszínein akarják feleleveníteni.

Az 1960-as cannes-i filmfesztiválon Arany Pálma díjat és a jelmezeiért Oscar-díjat is nyert Fellini-film kora egyik jellemző alkotásának számított az olasz fővárosban és a 60-as évek elején a nyugati világban zajló tündöklő, mégis hanyatló „dolce vita” pillanatairól.

(MTI)Kapcsolódó