Tarolt a bemutatón a legdrágább indiai film


Már premierhétvégéjén visszahozta a gyártásába befektetett összeg szinte felét a két és fél év alatt forgatott, Baahubali című kétrészes történelmi kalandfilm Indiában.

S. S. Radzsamouli rendkívül látványos filmeposza az elvesztett trónjáért harcoló legendás hősről, Baahubaliról szól. A filmben egy 45 perces csatajelenet is helyet kapott. Ez Radzsamouli első digitális technológiával készült munkája, amelynek speciális effektusain egy 600 fős csapat dolgozott. A gyártás költségei 2,5 milliárd rúpiára rúgtak (kb. 11 milliárd forint).

A Baahubali telugu és tamil nyelven készült, de hindi és malajálam fordításban is forgalmazzák India-szerte.

Baahubali

A The Guardian beszámolója szerint az indiai filmipar számára nehezen indult az idei év, május végéig kellett várni az első nagyobb helyi mozisikerre, egy romantikus dráma folytatására. A hagyományosan piacvezetőnek tekintett Bollywood helyett aztán a dél-indiai Teluguból robbant be az idei első nagy kasszasiker a hétvégén: a Baahubali című eposz, amelyet minden idők eddigi legdrágább indiai filmjeként emlegetnek. A Hindustan Times szerint olyan sokan váltottak rá jegyet, hogy költségvetésének több mint fele máris megtérült. A produkció globális bevétele a premierhétvégén elérte a 26 millió dollárt (7,3 milliárd forintot).

Az Amerikában és Nagy-Britanniában forgalmazott produkciót a kritika is kedvezően fogadta – írja az MTI. A The Guardian szerint a rendező megtalálta a „csaknem tökéletes egyensúlyt” az akciók és a poézis között, a Times of India pedig a Radzsamouli által teremtett grandiózus látványvilágot méltatta.Kapcsolódó