Claudia Cardinale kapja a 12. Cinefest életműdíját Claudia Cardinale kapja a 12. Cinefest életműdíját

Claudia Cardinale kapja a 12. Cinefest életműdíját

A 12 éves Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál idei életműdíjasa a legendás olasz színésznő, Claudia Cardinale, aki olyan halhatatlan remekművekkel vonult be az egyetemes mozitörténelembe, mint a Rocco és fivérei (r. Luchino Visconti), a 8 és fél (r. Federico Fellini), a Fitzcarraldo (r. Werner Herzog) és a Volt egyszer egy vadnyugat (r. Sergio Leone).

A művésznő a fesztivál nyitóünnepségén, szeptember 11-én veszi át az életműdíjat. A Cinefest nyitófilmje a Volt egyszer egy Vadnyugat lesz, amelyben Cardinale Charles Bronson és Henry Fonda oldalán játszik, és amelynek káprázatos totáljait és Ennio Morricone felejthetetlen dallamait a digitális felújításnak köszönhetően tökéletes kép- és hangminőségben élvezheti a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál közönsége – közölték ma a szervezők. A filmet egyébként szeptember 24-étől országszerte vetítik a mozik a filmklasszikusok újra-bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában.

A Cinefest 12. kiadása szeptember 20-án zárul. A központi versenyprogram 18 nagyjátékfilmet foglal magába, köztük Jorgosz Lantimosz A homár című alkotását, valamint két friss román filmet, Radu Jude Aferim! és Tudor Giurgiu De ce eu? (Miért én?) című filmjét (interjú a rendezővel itt). Teljes versenyprogram itt.

Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat