Nyilvános a 15. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle műsora


Kilenc nagyjátékfilmmel, több mint negyven rövidfilmmel, hat dokumentumfilmmel, gyerekeknek szóló vetítésekkel és számos további meglepetéssel várja a nézőket az idei Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle.

Bekerült a válogatásba többek közt a Cannes-i Fesztivál Un Certain Regard-díját elhozó Fehér isten Mundruczó Kornél rendezésében, Ujj Mészáros Károly több fantasztikusfilm-fesztivált megjárt Liza, a rókatündérje, valamint egy közvélemény-kutatás szerint az év legjobban várt filmje Magyarországon, az Argo 2. A nagyjátékfilmeken és a versenyszekció 11 filmjén kívül 6 dokumentumfilm és 30 rövidfilm került a programba.

A fesztivál hagyományaihoz híven idén is várja a mozikba a legkisebbeket, ezúttal két felejthetetlen Dargay Attila-filmmel, a Lúdas Matyival és a Szaffival, illetve a címszereplő híres mentőkutyáról szóló, animált betéteket is tartalmazó ifjúsági filmmel, a Manccsal. A hétvégi délelőttök további gyerekfoglalkozásokkal egészülnek ki Nagyváradon és Csíkszeredában.

Székelyudvarhelyen idén is lesz autós mozi, illetve több városban szervezünk találkozót a meghívott alkotókkal.

A belépés minden vetítésre és kísérőrendezvényre ingyenes.

A Filmtettfeszt szeptember 30-tól október 4-ig tart, idén először rekord számú, 12 városban. Kolozsváron kívül Nagyváradon, Székelyudvarhelyen, Nagyszebenben, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön, Nagybányán, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Besztercén, Zilahon és Aradon is hozzájuthatnak a mozinézők a legfrissebb magyar filmekhez. Részletes, városokra és napokra lebontott program a fesztivál honlapján található.Kapcsolódó