A filmalapról dióhéjban, a 15. Filmtettfeszten


Havas Ágnessel, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatójával, és Hegedűs Bálinttal, a filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatójával lehet találkozni szerda délben 12 órakor a Sapientia EMTE aulájában.

A Magyar Nemzeti Filmalap Zrt. az egészestés dokumentum-, animációs és játékfilmek létrehozását támogatja. Fontos célkitűzésük, hogy az általuk támogatott filmek szórakoztassanak és elgondolkoztassanak. Érvényesen és átélhetően meséljenek nemzeti és egyetemes emberi kultúránk, történelmünk gazdagságáról és értékeiről, és nem utolsó sorban mindennapi életünkről. Az elmúlt évek hazai és nemzetközi filmsikerei reményt adnak arra, hogy a magyar film legszebb hagyományait követve talál újra egymásra a magyar filmszakma és a közönség – vallják.

A filmalap tevékenységéről, az általa kínált pályázati lehetőségekről beszél szeptember 30-án 12 órától a Sapientia egyetem aulájában Havas Ágnes vezérigazgató és Hegedűs Bálint forgatókönyv-fejlesztő. A beszélgetéssel egybekötött bemutató minden érdeklődő számára nyitott.

A 15. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle szeptember 30. és október 4. között zajlik 12 erdélyi városban. A belépés minden vetítésre és kísérőrendezvényre ingyenes. A filmek nagyrészét román vagy angol felirattal vetítjük. A részletes program elérhető a fesztivál honlapján.Kapcsolódó