Média Mecenatúra, gyakorlatban


Tavaly egy új kezdeményezésről beszélt, idén a működését értékeli – a Filmtettfeszt vendége lesz szombaton dr. Kollarik Tamás, az NMHH Médiatanácsa Mecenatúra programjának koordinátora.

A Médiatanács Mecenatúra programja eddig több mint 600 magyar tévéjáték-, kisjáték-, kísérleti, dokumentum-, ismeretterjesztő és animációs film, forgatókönyv, rádiójáték, valamint audiovizuális online tartalom elkészítéséhez adott támogatást. A programra eddig is pályázhattak határon túli filmesek, 2014-től azonban, bizonyos pályázati felhívások esetében, a Médiatanács külön keretet különített el számukra.

Az idei Filmtettfeszten dr. Kollarik Tamás, a médiatanács tagja és a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora értékeli az elmúlt egy évet, illetve, hogy a külön keret ösztönözte-e valamilyen formában az erdélyi filmalkotókat. A jelenlevő rendezők is elmondhatják tapasztalataikat a pályázati rendszer kapcsán, javaslatokat fogalmazhatnak meg.

A találkozó helyszíne a Sapientia egyetem Óváry terme. A szombaton 14 órakor kezdődő beszélgetést Maksay Ágnes, a Video Pontes stúdió vezetője moderálja.

A 15. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle teljes programja itt. A belépés minden rendezvényre ingyenes.Kapcsolódó