Jön még legalább négy Transformers film


A következő évtizedben legalább négy darabbal fog bővülni a népszerű sci-fi franchise, árulta el Stephen J. Davis, a Hasbro Studios vezetője egy cannes-i rendezvényen.

Az eddig bemutatott négy Transformers film után Michael Bay rendezésében folytatódnak az átalakuló robotok, Optimus Prime, Bumblebee és Drifty kalandjai. A széria ötödik darabját 2016-ban kezdik forgatni, a bemutató 2017-re várható.

A Hasbro Stúdió vezetője elmondta, hogy az Oscar-díjas Akiva Goldsmant kérték fel, hogy állítsa össze a következő részek történetvázát úgy, hogy a franchise legalább a nyolcadig részig eljusson. Az ő irányításával alkot „a kilenc legkreatívabb forgatókönyvíró, akivel valaha dolgoztunk” – mondta Stephen J. Davis, aki szerint a tízes csapat a tévésorozatokhoz hasonló módszerekkel építette fel a 10 évre szóló tervet.

A széria első darabját 2007-ben mutatták be, a főszerepet Shia LaBeouf alakította. A színész a két következő filmben is visszatért, a negyedik, A kihalás kora című Transformers filmben azonban Mark Wahlberg volt a főszereplő. Bár a kritikusok kevés lelkesedéssel fogadták, a film több mint 1 milliárd dollár bevételt szerzett a nemzetközi forgalmazás során. A négy első Transformers film összesen 3,7 milliárdos bevételt szerzett.

(Mediafax)Kapcsolódó