Mózes, a hal és a galamb


Ezzel a címmel forgalmazzák az Utóéletet Olaszországban.

Zomborácz Virág számos fesztiváldíjjal jutalmazott, első egészestés munkáját januártól forgalmazzák az olasz mozikban, sőt, ezen a héten Mantovában az olasz művészmozik szövetségének (FICE) éves találkozóján már az országos mozipremiert megelőzően is műsorra tűzik a magyar filmet – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Az Utóéletet eddig több mint 22 000-en látták a magyarországi a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában, jelenleg is műsoron van a budapesti Örökmozgó helyén nyílt Art+ Cinema moziban és hamarosan megjelenik DVD-n.

A Kristóf Márton, Petrik Andrea, Anger Zsolt és Gálffi László főszereplésével készült Utóélet világpremierje a Karlovy Vary-i filmfesztiválon volt tavaly, majd Spanyolország rangos filmes eseményén, a valladolidi filmfesztiválon a Meeting Point válogatás legjobb filmjét illető díjat nyerte el. Zomborácz Virág alkotását fődíjjal jutalmazta az olaszországi Bergamo filmfesztiváljának zsűrije márciusban, majd Vilniusban a főszereplő Kristóf Márton kapta a legjobb színész díját. Temesváron az Utóélet nyerte a közönségdíjat az európai filmek fesztiválján júliusban.Kapcsolódó