A Globál menü nyert Szolnokon


Novák Tamás 52 perces filmje nyerte el a szolnoki Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál fődíját.

A szemle második helyezettje Tamar Baumgarten filmje, a Big Earth Data – The Digitalized Planet (Nagyvilági adatok – A digitalizált bolygó) lett, a harmadik díjat Lerner János és Nógrádi Tímea kapta A természetfilm magyar találmány? című alkotásukért. A zsűri tagjai volt Kiss László a zsűri elnöke, csillagász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Zalán Vince filmkritikus, szerkesztő, címzetes egyetemi docens, Balázs Béla-díjas, Medveczky Balázs a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós igazgatója.

A Magyar Tudományos Akadémia elismerő oklevelét a Jean-Christophe Ribot-nak adta a Rosetta Comet Chaser: A Journey to the Origins of Life (Rosetta, az üstökösvadász: utazás az élet eredetéhez) című filmjéért.

A nyolctagú diák zsűri is értékelte a bemutatott filmeket. A Színház és Filmművészeti Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem hallgatói Sarah Moon Howe The Kangooroo Complex (A kenguru komplexus), Csörköl Zsolt az utolsó csepp, Mosonyi Szabolcs Vad Szigetköz – A szárazföldi delta és a szemlefődíjas Novák Tamás Globál menü című alkotását emelték ki.

A fesztiválra nevezett 256 filmből 40 került a versenyprogramba, és 15 az információs vetítések közé, melyeket három napon át nézhettek az érdeklődők a szolnoki Tisza Moziban.

 Kapcsolódó