A legjobb rendezés díját hozta haza Cottbusból a Szerdai gyerek


Magyar sikerrel zárult a hétvégén a kelet-európai filmek 25. születésnapját ünneplő cottbusi fesztiválja. Horváth Lili rendezői díjának jelentőségét növeli, hogy a versenyprogramban hozzá hasonló elsőfilmes és tapasztalt alkotók is versenyeztek.

A nemzetközi zsűri indoklásában kifejtette, hogy Horváth Lili „olyan emócióval, tehetséggel és pontossággal vezette végig szereplőit a cselekményen, ami kiemelkedő teljesítmény egy elsőfilmes alkotótól”.

A Szerdai gyerek fesztiválkörútja Svédországban folytatódik: a stockholmi nemzetközi filmfesztivál versenyében indul. A különös felnőttéválás-történetet bemutató, magyar-német koprodukcióban készült dráma a Közel-Kelet és Afrika egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljára is meghívást kapott; a november 11-én kezdődő kairói mustrán a Szerdai gyerek 14 filmmel együtt versenyez az Arany Piramisért Fehér Károly producer és Maly Róbert operatőr részvételével. November második felében Kalkuttában a főszerepet alakító Vécsei Kinga és Fehér Károly producer jelenlétében fogják vetíteni a filmet.
Kapcsolódó