Oscar-díjas dokumentumfilmet vetítenek Székelyudvarhelyen és Csíkszeredában


Aneta Kopacz lengyel rendező Joanna című filmjét lehet megnézni szerda este 6-tól a Városi Könyvtár Látvány- és Hangzóanyag Tárában. A belépés ingyenes, akárcsak a csütörtöki, csíkszeredai vetítésre.

Rengetegen követik Joanna blogját, mert arra tanítja őket, hogyan éljenek átgondolt és örömteli életet. Mivel gyógyíthatatlan betegséget állapítanak meg nála, Joanna megígéri a kisfiának, hogy mindent megtesz azért, hogy addig éljen, ameddig csak lehet. Letaglózó őszinteséggel és pontossággal ír mindennapjaikról. Olyan egyszerű célokat tűz ki maga elé, mint egy családi kirándulás a tóhoz, vagy hogy lássa a kisfiát először egyedül biciklizni. A szoros kapcsolatokról, gyengédségről, szeretetről és megfontoltságról szól ez a történet.

A filmet a KineDok vetítéssorozatának részeként mutatják be, a szervező a OneWorld Romania filmfesztivál. A szervezők 12 filmet tűznek műsorra 20 romániai helyszínen, november 9. és 15. között. A 2013-ban elkészült Joannát a Csíki Székely Múzeumban is levetítik november 12-én, 20 órai kezdettel. Kolozsváron a Recidiva, Temesváron a Sugar Blues és a Vér című filmeket vetítik. Részletes program itt.

A OneWorld vándorfesztiválja szeptember 17. óta járja az országot dokumentumfilm-válogatásával, Székelyudvarhely és Csíkszereda idén először csatlakozik a programhoz.Kapcsolódó