Újraforgatják a Mementót


Az AMBI Pictures megvásárolta a 15 éve bemutatott Mementó remake-jogait. Ezzel a kis költségvetésű thrillerrel szerzett nemzetközi hírnevet Christopher Nolan.

A gyártó bejelentette, hogy 200 millió dollárt szán öt közepes – 25 és 30 millió dollár közötti költségvetésű –, valamint 10 kisebb, 10 millió körüli költségvetésű filmre. Felvásárolta egy sor film remake-jogait az Exclusive Media Grouptól; köztük van a Memento mellett a Kegyetlen játékok (Cruel Intentions, r. Roger Kumble, 1999), a Donnie Darko (r. Richard Kelly, 2001) és az A nő kétszer (Sliding Doors, r. Peter Howitt) is.

A Memento Christopher Nolan fivére, Jonathan Nolan novellája alapján készült, annak Memento Mori volt a címe. A történet egy agyontetovált, fiatal férfiról szól, akinek különös memóriakiesései vannak, és aki felesége gyilkosát keresi. A főszerepet Guy Pearce alakítja, oldalán Carrie-Anne Moss és Joe Pantoliano játszik.

A film amerikai mozibevétele 25,5 millió dollár volt – igazi függetlenfilmes kasszasikerként tartják számon –, és Oscar-díjra jelölték forgatókönyv és vágás kategóriában.

A remake hű marad Christopher Nolan elképzeléseihez, ugyanolyan feszült, ikonikus és díjakra érdemes lesz, mint az eredeti – ígéri a gyártó, egyéb részletet azonban egyelőre nem árult el.

(The Guardian)Kapcsolódó