Kenneth Branagh rendezi új Gyilkosság az Orient expresszen filmet


Vége a több hónapos tárgyalásnak, Kenneth Branagh fogja rendezni az Agatha Christie-regény új feldolgozását. Ő játssza a főszerepet is.

„Nem is tudnék Kenneth Branaghnál alkalmasabb rendezőt vagy színészt mondani a karakter életre keltésére” – fogalmazott az Agatha Christie Production illetékese, Hilary Strong. Az új adaptációban mások mellett Ridley Scott is közreműködik producerként.

A filmvásznon és a színpadon is tevékeny Branagh legutóbb a Jack Ryan: Árnyékügynök című thrillert rendezte és szerepelt is a 2014-es produkcióban. Korábbi rendezői munkái közé tartozik az Oscar-díjra jelölt V. Henrik, amelyben ugyancsak feltűnt, a képregény-adaptáció Thor, valamint a Hamupipőke élőszereplős változata.

Agatha Christie klasszikusának legutóbbi és leghíresebb filmes feldolgozása 1974-ben készült: akkor Albert Finney brit színész alakította Hercule Poirot-t Lauren Bacall és Ingrid Bergman partnereként. A regényben a belga magándetektív az Orient expresszen meggyilkolt dúsgazdag amerikai ügyében nyomoz.

Poirot-t Peter Ustinov tette halhatatlanná a filmvásznon, míg a brit televíziónézők David Suchettel azonosítják a karaktert.

(MTI/BBC)Kapcsolódó