Világszerte debütált ma a Netflix


Az online filmcsatorna filmjeit és sorozatait mától kezdve egy hónapig ingyenesen lehet megnézni többek közt Romániában és Magyarországon is.

Nagyjából az egész világon elérhető mától a Netflix, a kivétel csupán a Krím-félsziget, Szíria, Kína és Észak-Korea. A szolgáltató országonként és időszakosan változó tartalmat ígér.

A sorozatokat és tévéshow-kat kínáló online csatorna szolgáltatására az ingyenes első hónap végén elő lehet fizetni: a legolcsóbb csomag 7,99 euróba kerül, a közepes árkategória – amely HD-s tartalmakat jelent – 9,99 euró, a legdrágább csomag pedig 11,99 euróba kerül. Utóbbi Ultra HD minőséget és egyidejűleg négy képernyő használatát teszi lehetővé.

Az első hónapban Romániából elérhető sorozatok közt van a Dexter, a Narcos, az Arrow, a Spartacus, a Better Call Saul és a Hannibal is, de például a House of Cards jelenleg sem a magyarországi, sem a romániai nézők számára nem elérhető.

A Netflix 1997-ben indult az Egyesült Államokban, tavaly ősszel világszerte 70 millió előfizetője volt, ebből több mint 43 millió amerikai. Archívuma mára néhány ezer filmet, tévésorozatot és -műsort tartalmaz, az elmúlt években maga is gyártott saját, a nézők és a kritikusok körében egyaránt népszerű sorozatokat, a már említett House of Cards mellett például az Orange Is the New Blacket.

A Netflix a sorozatok egy évadának az összes részét egyszerre szokta közzétenni, részben ennek is köszönheti a népszerűségét. A tartalmak a nap 24 órájában elérhetőek bármilyen számítógépről, tabletről, okostévéről vagy -telefonról. A Netflix történetéről itt írtunk: A videótékától a (sorozat)darálásig a Netflix-jelenségről.


Címkék

Kapcsolódó