A Berlinalén mutatják be Bucsi Réka új filmjét


A Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütál Bucsi Réka Love című animációs filmje – ugyanitt került sor két éve a Symphony no. 42 világpremierjére is.

Az 1988-as születésű Bucsi Rékára a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen készített Symphony no. 42 kapcsán figyelt fel a nagyvilág: a filmet a 2014-es Berlinale után több mint 50 nemzetközi fesztiválon – köztük a hiroshimai, a chicagói és a melbourne-i seregszemlén – díjazták, versenybe került a 2015-ös Sundance Nemzetközi Filmfesztiválon, és Oscar-közelbe is került.

Bucsi Réka új filmje, a francia koprodukcióban készült Love címének megfelelően a szerelemről mesél szürreális hangulatú, haiku-jellegű jelenetekben. A történet egy távoli bolygón játszódik, amely egy külső hatás következtében elkezd átalakulni és hatással lenni az ottani élőlényekre.

Bucsi Réka: Love

A filmet Magyarországon a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja támogatta, míg francia részről a CNC és az ARTE segítette az alkotókat. A magyar szakemberek mellett francia, dán és amerikai animációs munkatársak is hozzájárultak ahhoz, hogy a 14 perces film megvalósulhasson. A film hazai gyártója a Boddah, amelynek Bucsi és Osváth Gábor producer mellett Rév Marcell és Szimler Bálint a tagjai. Közös alkotásuk, a Balaton Method című zenés film a 2015-ös év egyik meglepetéssikere volt. Ugyancsak a Boddah gyártotta Kárpáti György Mór új rövidfilmjét, a bemutatásra váró Gólyatábort.

Berlini Nemzetközi Filmfesztivál február 11. és 21. között szervezik meg.Kapcsolódó