A szürke ötven árnyalata kapta a legtöbb Arany Málna-jelölést


A legrosszabb tavalyi filmeket „kitüntető”, 36. alkalommal kiosztandó Arany Málnák közül hatot vihet el A szürke ötven árnyalata.

Szintén hat kategóriában jelölték meg legrosszabb filmként a Wachowski testvérek legújabb filmjét, a Jupiter felemelkedését, de több jelölést kapott a Pixel és a Paul Blart Mall Cop 2 is. Utóbbi a 2015 legrosszabb filmje címre is „pályázik” A szürke ötven árnyalatával, a Jupiter felemelkedésével és a Fantasztikus négyessel együtt.

A legrosszabb színész kategóriában Jamie Dornan (Fifty Shades of Grey) versenyez Adam Sandlerrel – akit két filmért (The Cobbler, Pixels) is málnára jelöltek  –, Johnny Depp-pel (Mortdecai), Kevin Jamesszel (Paul Blart Mall Cop 2) és Channing Tatummal (Jupiter Ascending). A legrosszabb színésznőnek járó djat Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey), Katherine Heigl (Home Sweet Hell), Mila Kunis (Jupiter Ascending), Jennifer Lopez (A szomszéd fiú) vagy Gwyneth Paltrow (Mortdecai) kaphatja. A legrosszabb rendező Andy Fickman (Paul Blart Mall Cop 2), Tom Six (Human Centipede 3), Sam Taylor-Johnson (Fifty Shades of Grey), Josh Trank (Fantastic Four) vagy a Wachowski testvérpár lehet (Jupiter Ascending).

Kép a Jupiter Ascending / Jupiter felemelkedése című filmből

A szervezők egy The Redeemer Awardnak elnevezett díjat is át fognak adni egy olyan filmesnek, akinek sikeres Hollywoodban annak ellenére, hogy van már Arany Málnája. A kategória négy esélyese Sylvester Stallone, Elizabeth Banks, M. Night Shyamalan és Will Smith.

A „nyertesek” listáját február 2-én teszik közzé, egy nappal az Oscar-gála előtt.

Az Arany Málna trófea értéke mindössze néhány dollár. A 8 mm-es filmtekercset utánozó alsó részére egy aranyszínű málnaformát helyeznek – a trófeát 1980-ban tervezték. A díjak közül nyolc sorsáról szavazás útján dönt a Golden Raspberry Award Foundation tagjai, a kilencedik díj, a legrosszabb színészpáros/szereposztás díjának sorsáról a RottenTomatoes.com kritikaoldal több mint 800 szavazója ítélkezik.

Az Arany Málnát nem szokás átvenni, emlékezetes kivétel viszont Sandra Bullock, aki 2010-ben átvette az All About Steve című filmért neki ítélt Arany Málnát, egy nappal azelőtt, hogy megkapta volna az Oscar-szobrocskát a The Blind Side-ért.


Címkék

Kapcsolódó