Dokfilmes hétvége Kolozsváron


Pénteken érkezik Kolozsvárra az Astra Film on Tour, január 22. és 24. között hat filmet vetítenek a Victoria moziban.

A tavalyi Astra Film Fest programjából összeállított válogatást vetítenek péntektől vasárnapig a Győzelem moziban, a szervezők napi két filmet tűztek műsorra.

A program pénteken, 17:30-kor a Spartacus&Cassandrával (r. Ioannis Nuguet), a szebeni nemzetközi fesztivál nagydíjasával indul. A Párizs szélén tengődő roma testvérek történetét 19 órai kezdettel a román versenyprogram győztese, az Outside (r. Andrei Schwartz) című film követi. Főszereplője egy börtönviselt férfi, aki a társadalomba való beilleszkedéssel küzd, amikor a története megdöbbentő fordulatot vesz.

Szombaton a The Wolfpack (r. Crystal Moselle) és az I am the People (r. Anna Roussillon) című filmeket vetítik, hasonló kezdési időpontokkal. Előbbi hat amerikai kamaszról szól, akiket az apjuk elzárt a külvilágtól – bár New York szívében élnek –, viszont rendelkezésükre bocsátotta teljes filmgyűjteményét. A srácoknak fogalmuk sincs a valóságról, az idejüket kedvenc jeleneteik újrajátszásával ütik el.

Vasárnapra a The Seven Dwarfs of Auschwitz (r. Ursula Macfarlane) maradt – este 8-tól lehet megnézni a hét máramarosi előadóművész történetét: Mengele kísérletezett rajtuk, ám épp ennek köszönhetően, csodával határos módon túlélték a haláltábort –, majd 9-kor a Left on Purpose (r. Justin Schein), egy depresszióval, alkoholizmussal és drogfüggőséggel küszködő aktivista története következik.

A belépő vetítésenként 10 lejbe, a teljes vetítéssorozatra 30 lejbe kerül.Kapcsolódó