Zsidó sorsok magyar filmen – könyvbemutató Budapesten


Elkészült a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület és folyóirata, a Szombat 2001-ben megjelent könyvének új és bővített kiadása. A tanulmánykötet kiegészült az időközben bemutatott jelentős magyar filmalkotásokkal, mint a Sorstalanság (r. Koltai Lajos), a Saul fia (r. Nemes-Jeles László), a Regina (r. Groó Diana), a Hajnali láz (r. Gárdos Péter), és két rövidfilm a Türelem (r. Jeles-Nemes László) és Tell Your Children (r. Salamon András).

Minarik, Sonnenschein és a többiek. Zsidó sorsok magyar filmen

A Minarik, Sonnenschein és a többiek. Zsidó sorsok magyar filmen című kötetet január 28-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel mutatják be az Art+Cinema (korábbi Örökmozgó) moziban (Budapest VII. ker., Erzsébet krt. 39.).

A könyvbemutató vendége Sándor Pál, Groó Diana és Gárdos Péter filmrendező, Schubert Gusztáv filmkritikus és Surányi Vera, a kötet szerkesztője. A beszélgetést Rózsa Péter vezeti.

A kötet bemutatóját követően levetítik Mérei Adolf Simon Judit című, 1915-ben készült némafilmjét Darvas Ferenc zongorakíséretével. Kiss József 1875-ben írt balladáját Balázsovits Lajos mondja el.

A könyvbemutatón és a filmvetítésen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a mazsike@gmail.com címen lehet. A könyv új kiadása a helyszínen 2500 Ft-os áron megvásárolható.Kapcsolódó