A Berlinalén lesz az új Fliegauf-film premierje


A február 11-én kezdődő Berlini Nemzetközi Filmfesztivál meghívta Fórum nevű válogatásába Fliegauf Bence Liliom ösvény című új filmjét.

A film anya és fia története, akik „lázasan vetik bele magukat a mesékkel és titkokkal teli mindennapokba. Az anya meséről mesére avatja be fiát a múltba. Az emlékek kísértik őket, de nem hátrálnak. Szembenéznek a démonokkal, és meglovagolják őket…”

Fliegauf Bence: Liliom ösvény / Liliomösvény

A Duna holtágán és a budai hegyekben forgatott Liliom ösvény operatőre Fliegauf alkotótársa, Lovasi Zoltán volt, a főszerepeket Stefanovics Angéla és a nyolcéves Sótonyi Bálint alakítja. A Fraktál Film gyártásában készült alkotás producere Mesterházy Ernő és Mécs Mónika. A filmalap a Liliom ösvény című film fejlesztését és gyártását 367 millió forinttal támogatta – emlékeztet a filmalap közleménye.

Fliegauf Bence: Liliom ösvény / Liliomösvény

A fesztivál innovatív, formabontó és kísérleti filmalkotásokat felvonultató Fórum programját február 11. és 21. között, 46. alkalommal rendezik meg. Itt került sor többek közt Claude Lanzmann Shoah-ja, Tarr Béla Sátántangója, Jim Jarmusch és Aki Kaurismäki filmjeinek a világpremierjére is. Fliegauf Bence maga is szerepelt már a Fórumban: a Rengeteg és a Dealer díjat is nyert.

Fliegauf Bence: Liliom ösvény / Liliomösvény

A 66. Berlinale rövidfilmes versenyében Bucsi Réka LOVE című filmje szerepel.Kapcsolódó