A César-jelölést is megkapta a Saul fia


Ma délelőtt tette közzé a francia filmakadémia a legrangosabb francia filmes díj jelöltlistáját. A legjobb idegen nyelvű film díjáért hét alkotás versenyez, köztük van a Saul fia is.

A Saul fia egészen más mezőnybe került, mint az Oscarért folyó versenyben, vetélytársai ezúttal: a Birdman, a Je suis mort mais j’ai des amis című belga vígjáték, Jafar Panahi Taxi Teheránja, a Nanni Moretti rendezte Mia madre, A legújabb testamentum Jaco von Dormael rendezésében és Paolo Sorrentino Ifjúsága.

A legjobb film César-díjáért idén nyolc film versenyez: az Arany Pálma-díjas Dheepan (r. Jacques Audiard), a Fatima (r. Philippe Faucon), a La loi du marché (r. Stéphane Brizé), a Marguerite (r. Xavier Giannoli), a Mon roi (r. Maïwenn), Mustang (r. Deniz Gamze Ergüven), a La tête haute (r. Emmanuelle Bercot) és a Trois souvenirs de ma jeunesse (r. Arnaud Desplechin).

A legjobb rendező César-díját Jacques Audiard, Stéphane Brizé, Xavier Giannoli, Maïwenn, Deniz Gamze Ergüven, Emmanuelle Bercot vagy Arnaud Desplechin fogja megkapni.

A legjobb színész címére Jean-Pierre Bacri (La vie très privée de monsieur Sim), Vincent Cassel (Mon roi), François Damiens (Les cowboys), Gérard Depardieu (Valley of Love), Antonythasan Jesuthasan (Dheepan), Vincent Lindon (La loi du marché) és Fabrice Luchini (L’hermine) esélyes. A legjobb színésznő díjára idén Loubna Abidar (Much Loved), Emmanuelle Bercot (Mon roi), Cécile de France (La belle saison), Catherine Deneuve (La tête haute), Catherine Frot (Marguerite), Isabelle Huppert (Valley of Love) vagy Soria Zeroual (Fatima) számíthat.

A jelöltek teljes listája megtalálható a francia filmakadémia honlapján.

A César-díjakat február 26-án adják át.


Címkék

Kapcsolódó