Pert indítanak a Saul fia producerei


Rágalmazásért indítanak pert a Saul fia producerei egy német lap ellen, amiért a benne megjelent Nemes-Jeles-interjúban „el nem hangzott” gondolatokat közölt. A szöveg szerint a rendező élesen bírálta Magyarországot és a díjátadókat.

„Magyarország nem egy normális ország” – ez a címe a lapban megjelent interjúnak. A szövegben a rendező többek közt Magyarországon ma is élénk zsidógyűlöletről beszél, állítva, hogy egyesek koncentrációs táborokat létesítenének, ha megtehetnék, és kritizálja a díjátadókat, amelyeken ahelyett, hogy a filmekről lenne szó, inkább „Angelina Jolie ruhahosszára” figyelnek. A teljes szöveg itt olvasható.

„A Saul fia rendezője és producerei döbbenten értesültek a Jüdische Allgemeine cikkének tartalmáról. »Rágalom minden nekem tulajdonított szó« – nyilatkozta Nemes Jeles László rendező. Az idézett mondatok nem hangzottak el az interjúban, ezért a film producerei azonnal megindítják a német lap ellen a szükséges jogi lépéseket” – olvasható a produkció ma esti sajtóközleményében.


Címkék

Kapcsolódó