Eltűnt Michael Jackson Oscar-szobra


Michael Jackson hagyatékának kezelői szerint nincs meg az az Oscar-szobor, amelyet a sztár rekordáron, 1,5 millió dollárért vásárolt meg 1999-ben egy árverésen.

David O. Selznick - Oscar - Gone with the Wind

Jackson a Sotheby's aukcióján licitált az Elfújta a szél egyik Oscar-díjára, amelyet a legjobb film kategóriában, 1940-ben a legendás producer, David O. Selznick kapott. Az árverés előtt a szobor értékét 300 000 dollárra becsülték, ám Jackson végül 1,54 millió dollárt fizetett érte.

Ez volt minden idők legdrágábban elárverezett Oscar-díja. Addig Clark Gable szobrocskája tartotta a rekordot: az Ez történt egy éjszaka című, Frank Kapra rendezte, 1934ben bemutatott, romantikus vígjáték főszereplőjeként elnyert trófeája 607 000 dollárért kelt el.

Amikor Michael Jackson halála után, 2009-ben összeállították hagyatékának listáját, a szobor már nem volt meg. A feltétételezések szerint Jackson vagy kaliforniai birtokán, Neverlandben vagy Los Angeles-i otthonában őrizte az értékes díjat, de egyik helyszínről sem került elő. Elképzelhető, hogy egy családtag vitte magával, és valahol elraktározva vár egy következő árverésre, vagy az énekes halála utáni kavarodásban kelt lába.

„Nem tudjuk, hol lehet az Elfújta a szél Oscar-szobra. Azért szeretnénk visszakapni, mert az Michael gyermekeit illeti. Remélem, hogy egyszer csak előkerül” – mondta a The Hollywood Reporternek Howard Weitzman, Jackson ügyvédje.

(MTI, The Hollywood Reporter, BBC)Kapcsolódó