Természetfilmet vetítenek a magyar mozik


Március 24-től lesz látható a magyarországi mozikban Mosonyi Szabolcs Vad Kunság – A Puszta rejtett élete című alkotása, amely az idei Magyar Filmhéten elnyerte a legjobb természetfilmnek járó díjat.

Mosonyi Szabolcs: Vad Kunság – A Puszta rejtett élete

A forgalmazó MTI-hez eljutatott közleménye szerint a film a Kiskunság és a Nagykunság vad tájait és változatos élővilágát tárja a néző elé, miközben egy fiatal aranysakál falka életét követi végig. Az egykor ezeken a tájakon tanyázó ragadozófaj évtizedekre eltűnt Magyarországról mielőtt a közelmúltban ismét felbukkant volna.

A 60 perces színes dokumentumfilm forgatása csak engedéllyel látogatható helyszíneken is zajlott, így olyan ritkán látott tájakat élvezhet a közönség, amelyet a legkülönfélébb madarak, emlősök, ízeltlábúak és gyönyörű növények népesítenek be, valamint száraz pusztaságok és vizes élőhelyek színesítenek – áll a közleményben.

Mosonyi Szabolcs rendező-operatőr biológia-földrajz szakos tanárként diplomázott, feleségével, Bagladi Erikával 2000-ben kezdtek el foglalkozni ismeretterjesztő filmek készítésével. Mosonyi Szabolcs munkáit ma számos külföldi és magyar televíziós csatorna sugározza, filmszínházak vetítik.

A 2. Magyar Filmhéten a legjobb természetfilm díját elnyert Vad Kunság forgatókönyvét Bagladi Erika írta, a népzenei motívumokat felhasználó kísérőzene pedig Mátyás Attila Merkaba munkája.

(MTI)
Kapcsolódó