Vasárnapig lehet pályázni a 15. Filmtett Workshopra


Május 1-je éjfél a határideje a Filmtett Workshop idei pályázatának. 10 alkotócsoportba lehet most jelentkezni. A július 25. és augusztus 5. között, a Sepsiszentgyörgyhöz közel Árkoson megszervezendő tábor egy miniatűr filmgyárhoz hasonlít.

A mentorok a hagyományokhoz híven ismét a szakma elismert egyéniségei. A következő csoportokba lehet most pályázni:

  • animációsrendező- és animátorcsoport (vezeti: Vácz Péter),
  • rendezőasszisztens csoport (vezeti: Durst György és Boros Melinda),
  • operatőr- és segédoperatőrcsoport (vezeti: Pálos György),
  • vágócsoport (vezeti: Lemhényi Réka),
  • hangmérnökcsoport (vezeti: Várhegyi Rudolf és Lukács Péter Benjámin),
  • színészcsoport (vezeti: Anger Zsolt),
  • gyártásvezető-producer csoport (vezeti: Durst György és Boros Melinda),
  • kritikuscsoport (vezeti: Pápai Zsolt és Jakab-Benke Nándor).

Pályázni a csoportspecifikus követelményeknek megfelelően lehet – minden részlet itt: www.filmtettworkshop.ro.

Filmtett Workshop 2016 - Forgatókönyvírás - Pályázat

Az idei tábor kiemelt motívuma a doboz és az idegen, ezek közül legalább egynek szerepelnie kell az összes, a tábor ideje alatt készülő élőszereplős és animációs filmben, valamint etűdben.

A korhatár 18–30 év, a színészcsoport esetén 35 év. A pályázó származási helye nem számít, és nem kizáró feltétel a filmes képzettség megléte sem.

Pályázati díj nincs. A tábor részvételi díja 32 000 forint / 480 lej vagy ennek megfelelő euró. Ez magába foglalja a szállás, a teljes ellátás, a felhasznált technika, valamint az oktatás összes költségét (nem foglalja magába az útiköltséget). 10 résztvevő számára 30%-os részvételidíj-kedvezményt biztosítunk szociális alapon. A kedvezmény az adatlapon igényelhető április 24-éig.

A 15. Filmtett Workshop forgatókönyvíró-rendező csoportjának pályázata március 13-án lezárult (a felhívás szövege itt). Az első kör 9 nyertese: Benedek Szabolcs, Csehi Andrea, Dobi Ferenc Gyula, Hutanu Emil, Kemény Eszter, Király Anna, Kóthay Sára, Németh Dénes, Timári Lilla. Ők április 21. és 24. között Torockón intenzív forgatókönyv-fejlesztő gyorstalpalón dolgozhattak tovább forgatókönyveiken Kerékgyártó Yvonne, Maruszki Balázs és Nagy V. Gergő útmutatásai alapján. A fejlesztés után egy hét alatt kell véglegesíteniük és újraküldeniük a forgatókönyveiket, amelyek közül a rendezőcsoport vezetője, Ujj Mészáros Károly választja ki a táborban leforgatandó négyet.

Eredményhirdetés minden csoport esetében május 31-éig várható.Kapcsolódó