Oscar-díjas rendező forgat filmet Jean-Luc Godard-ról


Michel Hazanavicius, az öt Oscar-díjjal jutalmazott A némafilmes rendezője forgat filmet a francia új hullám vezéralakjáról.

A The Guardian szerint a Redoubtable produkciós előkészületei már elkezdődtek. A szerelmesfilm Anne Wiazemsky Un an après című memoárja nyomán készül. A színésznő a könyvben a Godard iránti szerelméről és házasságukról is vall. Wiazemsky 17 évesen ismerte meg Godard-t. A színésznő és a rendező A kínai lány című film 1967-es forgatásán szeretett egymásba, házasságuk több mint 10 évig tartott, ezalatt együtt dolgoztak a Weekend című játékfilmen és Az ördöggel cimborál című dokumentumfilmen.

A rendezőt Louis Garrel (Álmodozók) alakítja, Wiazemskyt pedig Stacy Martin (A nimfomániás) játssza. A film a pár történetét találkozásuktól a 60-as évek végéig követi.

„Nem kifejezetten vígjáték lesz, de könnyed és szeretetteljes stílusban beszél Godard-ról” – mondta a filmről Vincent Maraval, a Wild Bunch eladási igazgatója, aki a nemsokára keződődő, épp Godard előtt tisztelgő cannes-i filmfesztiválon mutatja be a produkciót a potenciális vásárlóknak.

Hazanavicius A némafilmes elsöprő sikere után 2014-ben A keresés című háborús filmmel jelentkezett, amely azonban nem nyerte el sem a nézők, sem a kritikusok tetszését.

(MTI)Kapcsolódó