Ötvenszer mosdatták meg Jon Snow hulláját


A Trónok harca új évadjának első kulcsjelenetét ötvenszer vették fel. Spoiler következik!

Nem lehetett különösebben megerőltető Carice van Houten számára, hogy türelmetlen pillantást varázsoljon lady Melisandre szemébe: nagyjából ötvenszer, különböző kameraállásokból vették fel azt a jelenetet, amelyikben a vörös papnő életre mosdatja Jon Snow-t (Kit Harington). A rendező, Jeremy Podeswa odafigyelt az összes apró részletre, hogy a feltámasztásjelenet tökéletesre sikerüljön.

„A végtelenségig tartott, mire feltámasztottam. A végtelenségig! Olyan fontos jelenet volt, hogy több szögből is filmezték. Azt hiszem, ötvenszer lemostam a testét. Biztos sokan féltékenyek most rám, köztük a saját anyám és a nővérem. Viccelődtünk is Kittel ezen. Mondtam is neki: ha anyám ezt most látná…” – idézi a színésznőt az Entertainment Weekly.

A Havast alakító Haringtont nem zavarta, hogy a jelenetet ilyen sokszor kellett felvenniük, hiszen ebben a sorozatban többnyire hideg és fizikai erőfeszítést igénylő környezetben dolgozik. „Két könnyen leforgatható rész volt, nekem nagyon tetszettek. Meleg szobában ültem, ami szokatlan számomra – mesélte Harington. – „Egyébként furcsa volt, mint egy kamasz álma – fekszel ott, kinyújtóztatva, meztelenül, miközben Carice van Houten mosdat.”

Az ötödik évad végén „meggyilkolt” színész senkinek sem mondhatta el, hogy fel fogják támasztani, annyira, hogy magát Carice-t is sokkolta a forgatókönyv. „Sokáig hittem, hogy tényleg meghalt. Aztán hallottam egy pletykát, hogy visszatérhetne a sorozatba, de senki sem tudta ezt biztosan. Vicces, hogy miután Jon Snow meghalt, az V. évad 9. része után (amelyikben Melisandre levezényli Stanis Baratheon lánya, Shireen elpusztítását) a Twitteren sokan azt mondták, megbocsátanak az én szereplőmnek, ha visszahozom az életbe Jon Snow-t” – emlékezett vissza a színésznő.

A George R. R. Martin regényei alapján készülő, Emmy-díjas Trónok harca 2015 internetes kalózainak kedvenc sorozata volt: a Variety adatai szerint kb. 14,4 millióan töltötték le. Az ötödik évad záróepizódja volt a széria legnézettebb része: csak az Egyesült Államokban 8,11 millió tévénéző volt rá kíváncsi, a hatodik évad első, április 24-én bemutatott részét pedig még többen, 10,7 millióan nézték meg a Hollywood Reporter szerint. Az HBO történetének legnépszerűbb filmsorozata egy hetedik évaddal is folytatódni fog, 2017-ben.Kapcsolódó