Új Zorró-film is készül


A 19. századi történet futurista feldolgozása készül az Oscar-díjas Alfonso Cuarón fia, Jonás Cuarón rendezésében. A főszerepet egy ismert mexikói színész vállalta.

Gael García Bernal (Anyádat is!, Korcs szerelmek) idén a Mozart in the Jungle című tévésorozatban nyújtott alakításáért Golden Globe-bal díjazták – ő szerződött le Zorro szerepére.

A 20th Century Fox stúdióban már több mint egy évtizede érlelődik a Zorro-figura újjáélesztésének ötlete. A film most kapott zöld utat: ősszel forgatják a Dominikai Köztársaságban, a Pinewood helyi stúdiójában.

A Z. című akciókalandot a Lantica Media finanszírozza, a film producere Mark Amin és Albert Martinez Martín, vezető producere pedig Cami Winikoff, David W. Higgins és Antonio Gennari.

A közeli jövőben játszódó produkciót a cannes-i filmfesztiválon mutatják be a potenciális vásárlóknak. A filmet rendező Jonás Cuarón a forgatókönyvet is jegyzi. García Bernal és Cuarón a Desierto című bevándorlós thrilleren dolgozott együtt legutóbb, a film a tavalyi Torontói Filmfesztiválon debütált.

(The Hollywood Reporter / MTI)Kapcsolódó