A Tankcsapdáról készített filmet Lévai Balázs


Az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekarról, a Tankcsapdáról készített dokumentumfilmet Lévai Balázs. A Három rohadék rockcsempész – A huszonötödik év az együttes jubileumi 2014-es évét dolgozza fel, és pénteken jelenik meg DVD-n.

A 2014-ben készült felvételek végigkísérik a zenekar munkáját és mindennapjait, bemutatva az időszak minden fontos történését a tavaszi európai turnétól a nyári lemezen és klipfelvételeken át a nagykoncertekig, utazásokon, laza és feszült pillanatokon keresztül az évet záró eseményekig – közölte a produkció.

A stáb Debrecentől Koppenhágáig kísérte a zenekart, ott volt minden fontos eseménynél. Mintegy 120 órányi nyersanyagot rögzítettek, ebből állt össze a 105 perces film.

„A végeredmény egy igazi mocskos rockfilm, amibe a felvételeket hol kamerával, hol GoPróval, hol telefonnal készítettük. Azt akartuk megmutatni, mennyire sűrű egy sikeres magyar rockzenekar élete, a koncerteken kívül milyen rengeteg feladatuk van, ahol helyt kell állniuk. A legkülönbözőbb élethelyzetekben látjuk őket: szponzortárgyalás, klipforgatás, próba, dedikálás, vízilabdameccs, sajtótájékoztató, lemezfelvétel, utazás, sportolás, tiszai házibuli. De legtöbbször természetes környezetükben, koncertek előtt és után” – idézte a közlemény Lévai Balázs rendezőt.

A DVD május 13-án jelenik meg, és a MOL töltőállomásokon lesz kapható. A film mellett extraként szerepel a lemezen az Alföldi gyerek című új dal klipje, és annak werkfilmje.

(MTI)Kapcsolódó