Sophia Loren lesz az idei TIFF sztárvendége


Az 50-es, 70-es évek olasz szexszimbóluma életműdíjat kap a pénteken kezdődő Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál zárógáláján.

Egy héttel azután, hogy a TIFF-indító sajtótájékoztatón kiderült, Ethan Hawke, Dany deVito és Monica Belluci nemet, Gerard Depardieu pedig egy gyenge talánt válaszolt a szervezők meghívására, a fesztivál közölte, hogy Sophia Loren lesz az idei sztárvendég.

A 81 éves díva tiszteletére, Loren jelenlétében szervezett filmvetítés június 3-án, 18:30-kor kezdődik a Diákművelődési Házban.

„Erre a TIFF-es találkozásra évek óta vágytam, és örülök, hogy végre sor kerül rá – idézi a közlemény Tudor Giurgiu fesztiváligazgatót. – Sophia Loren sok generáció bálványa volt, jelenléte friss és bájos, népszerűsége óriási a világ minden szegletében. Megtisztelő, hogy vendégül láthatjuk a TIFF-en […].”

A román filmtörténet nagyjai mellett a fesztivál olyan nemzetközi sztárokat tüntetett ki életműdíjával, mint Claudia Cardinale, Annie Girardot, Vanessa Redgrave, Catherine Deneuve és Geraldine Chaplin.Kapcsolódó