Két magyar film versenyez idén Karlovy Varyban


Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál címmel készült filmje a Kristály Glóbuszért indul, míg Till Attila Tiszta szívvel című mozija az East of the West versenyprogramot nyitja meg július 2-án az 51. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon

Az Ernelláék Farkaséknál az egymástól eltávolodott rokonok új találkozása által felszínre törő konfliktusok sorát mutatja meg: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, felszínre hozva a két család között feszülő ellentéteket. Hajdu Szabolcs a saját otthonában, családjával és operatőr szakos tanítványaival forgatta új filmjét. A Cassavetest, Bergmant idéző, fojtogató kamaradráma szarkasztikus humorú, finom rajzolatú portré a mai Magyarország hétköznapjairól.

Az első és második filmeket felvonultató East of the West versenyszekciót július 2-án Till Attila Tiszta szívvel című alkotása nyitja meg a rendező, Thuróczy Szabolcs, Fenyvesi Zoltán és Fekete Ádám főszereplők, valamint Stalter Judit producer jelenlétében. Till Attila akcióvígjátéka két fiatal mozgássérültről szól, akik közeli barátságot kötnek egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal és a maffia szolgálatába állnak. A filmet április végén mutatták be a magyarországi mozik, azóta több mint 22 000-en nézték meg. A nemzetközi közönség Karlovy Varyban láthatja először. (Kritikánk itt.)

A fesztivál idei programjában közel 150 film szerepel.Kapcsolódó